Pizza Kemencében

  • Client:

  • Categories : Tészták

Tészta:
– 80 g friss élesztõ
– 1 csipet cukor
– 1 kg finomliszt
– 2 tk só
– 14 ek olívaolaj

Az élesztõt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe, ebbe rakjuk az élesztõs vizet, majd további langyos víz és az olívaolaj hozzáadásával géppel (kenyérsütõ gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, nem kemény. 1-1,5 óráig meleg helyen kelesztjük(megvárjuk, hogy duplájára dagadjon).  Ezután 4 kis cipóra osszuk. A cipókat egyesével kinyújtjuk a kívánt formára(4-5mm vastag legyen). A tetéjére jöhetnek a feltétek, arra ügyelve, hogy a szélétől 1cm-t hagyjunk el.