Kemencés POMPOS

  • Client:

  • Categories : Egytálételek / Húsételek

Hozzávalók:

1 kg finomliszt (Bl 55)

30 g friss élesztõ

1 csipet cukor

1 evőkanál só

500 ml víz

Feltét:

25 dkg főtt húsos császárszalonna

2 db közepes lilahagyma

30 dkg sajt (trapista vagy pannónia ízlés szerint)

450 ml tejföl

Elkészítése:

Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk kb. 15 perc alatt. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (kb. 350 ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütő gépben dagasztó funkcióval 30 perc) vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), majd felfűtött kemencében 5 percig elősütjük. Ekkor kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készre sütjük.