Ínyenc kemencés pulyka comb

  • Client:

  • Categories : Húsételek

A pulykacombokat (3db alsó vagy felső) bevagdosom a csontig, hogy könnyebben átsüljön. Ez a művelet elősegíti a későbbi szeletelést is. Majd jól megsózom, borsózom. Kis olajat öntök egy tepsibe, majd bele helyezem a szárnyas darabjait. Köré halmozok burgonyát karikára vágva, répát nagyobb darabokban, vöröshagymát melyet előtte sózok, borsozok szintén. Tetejére még gomba is kerül. Hagymakarikákkal megszórom, néhány almaszeletet is vágok hozzá, majd rácsavarok egy narancs levét. Az egészet alufóliával beburkolom, majd a felfűtött kemencébe helyezem. Kb 280 fokon 1 óra múlva a fóliát leveszem, sörrel meglocsolom, majd fél órát pirítom.

Jó étvágyat!