Előnyök

Előnyök

Untitled Document

Gyors felfűtés

A hagyományos kemencék olykor több órás felfűtési idejével szemben a mobilkemence alig 15-20 perc alatt eléri a 250-320 fokos sütési hőt és azt hosszú ideig fenntartja. A kemencés sütés így sokkal gyorsabban és jóval kevesebb előkészülettel elérhető, a mindennapos étkezéseink része lehet.

Magas hőmérséklet

Néhány klasszikus – jellemzően kőből készült – kemencével szemben a mobilkemence elbírja a 300-320 fokos hőmérsékletet is, ami az ideális hőfok akkor, ha igazi olasz pizzát szeretnénk készíteni.

Könnyű tisztántartás

A mobilkemence tisztán tartása pofon egyszerű. Miután kihűlt a fűtéshez használt fát egy mozdulattal ki lehet söpörni. A belső terét pedig akárcsak egy hagyományos tűzhelyet könnyedén ki lehet törölgetni. Ráadásul a hagyományos tűzhelyekkel szemben a mobilkemence lábakon áll, így nem kell négykézláb "bemásznunk" a tűzhelybe, hogy tisztítani tudjuk.

Szélviszonyoktól való függetlenség

Erről meséltetek korábban, de ezt nem találtam meg a neten. Erről írjatok kérlek!

Kedvező ár

A mobilkemence még díszes megmunkálással és első osztályú minőségével is jóval az épített kemencék ára alatt van. Ráadásul nem magasabb, mint egy az átlagosnál jobb minőségű, vagy prémium beépíthető elektromos sütő ára.

Mobilitás

A mobilkemence tömege nem több 100 kg-nál. Ez persze nem kevés, azonban így is mozdítható. Ha elköltözünk, magunkkal tudjuk vinni, de ha a szomszédban tartunk kerti partit, akkor könnyedén át tudjuk gurítani, vagy néhány jól megtermett férfiember elbírja. Az épített kemencével ezt nem tudjuk megtenni.

Nagy befogadó készség

A mobilkemencéinkben egyszerre két óriáspizza vagy akár két teljes malac is sülhet. Legyünk őszinték, ennél ritkán van nagyobb mennyiségre szükség.

Alacsony faigény

A hagyományos kemencék felfűtése sok fát és sok időt igényel, mert a kemence testét alkotó téglát vagy követ kell olyannyira átmelegíteni, hogy az abból visszasugározott hővel süthessünk. Ez nagy energiát igényel, amihez sok fára van szükség.

Ezzel szemben a mobilkemence a kompakt méretének, kis tömegének, jó hőszigetelésének és belső kialakításának köszönhetően töredéknyi famennyiséggel felfűthető.

Nem igényel karbantartása szaktudást

A mobilkemence használata és karbantartása semmilyen karbantartást nem igényel. Nagyon könnyű használni és kezelni.

Kívülről kellemesen meleg

Amíg egy meleg sütőlapra nem szerencsés rátenyerelni, addig a mobilkemence külső burkolata kívülről kellemesen meleg, de semmiképp sem veszélyes. Ez különösen akkor érdekes, ha kisgyermekekkel sütünk közösen. Őket sem kell féltenünk, nem égethetik meg magukat a kemence külsejéhez érve.

A mobilkemence használata élmény, amit Önnek is érdemes megtapasztalnia!